سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دورى تو از کسى که تو را خواهان است ، در بهره‏اى که تو را از اوست نقصان است ، و گرایشت بدان که تو را نخواهد خوار ساختن گوهر جان است . [نهج البلاغه]
بهترین ها را بدانید

زندگی مشترک در معرض خطرات بسیاری قرار داره که می تونه یک زندگی دلچسب را سرد و بی روح کنه. حتی بعضی مشکلات باعث می شن زندگی مشترک از هم بپاشه.
  
   در مطالب آینده  با انواع ویروس های مخرب و کشنده و فرسایشی مواجه می شید که با آشنایی با آنها و راه های درمان می تونید زندگی خود رو از وجود این ویروس های مزاحم ضد عفونی کنید
    
 ویروس شماره یک:
      تعصب افراطی
      نوع
:
     
 بسیار خطرناک
     
 علل پیدایش:
     
 شک و تردید به طرف مقابل، نداشتن صراحت، وسواس فکری،قضاوت های کورکورانه و بدبینی.
     
 البته علل مختلفی ممکنه در خود ایجاد شک و تردید موثر باشه. مثل داشتن سابقه روابط ناسالم قبل و بعد از ازدواج در طرفین و آشنایی و علم همسر به آن که یکی از تاثیرات مسلم دوستی های قبل از ازدواج هست.
     
 راه های درمان:
      بررسی منطقی و آرام مسائل و به دور از شتاب زدگی و عجله، قاطی نکردن مسائل مختلف با همدیگه، اعتماد قلبی به طرف.البته بهترین راه جلب اعتماد دیگران از جمله همسر، خوب زندگی کردن و پاک ماندنه
     
 در اسلام شدیداً از ترتیب اثر دادن به گمان‏هاى بیهوده و بى‏اساس منع شده و از انسان‏ها خواسته شده تا زمانى که به مسأله‏اى یقین و علم پیدا نکردن، درباره آن قضاوت نکنند. چرا که عمل به ظنّ و گمان رابطه بین آدمیان را دچار سستى کرده و اعتماد را از بین مى‏بره.
     
 حضرت على (ع) فرمود: «سوء الظن یفسد الامور و یبعث على السرور» گمان بد کارها را فاسد کرده و انسان را بر کارهاى زشت وامى‏دارد،(1)
     
 روان شناسان معتقدن وجود احساسات بد و ناراحت کننده  معلول افکار و نگرش هاى غلط در انسان هست. اگر افکار غلط رو از خود دور کنیم، احساس بد هم از ما دور خواهند شد. یکى از خطاهاى شناختى و افکار غلطى که معمولا در افراد دیده مى شه «تصمیم شتابزده» است.
      امام صادق (ع) درباره شتاب زدگی در اظهارنظر فرمودند: خداوند در قرآن بندگان خود را با دو آیه اختصاص داد: یکى اینکه تا به چیزى علم پیدا نکردن تصدیق نکنند و دیگر اینکه تا به مرحلة علم و یقین نرسیدن، ردّ و نفى نکنند
.
    
 خداوند فرمود: «الَمْ یُوْخَذْ عَلَیْهِمْ میثاقُ الْکِتابِ انْ لا یَقولوا عَلَی اللهِ الَّا الّحَقَّ(2) آیا از آنها در کتاب (کتاب فطرت یا کتابهاى آسمانى) پیمان گرفته نشده که جز آنچه حقّ است (حق بودنش محرز است) به خداوند نسبت ندهند؟

       در آیه دیگری فرمود: «بَلْ کَذَّبُوا بِما لَمْ یُحیطوا بِعِلْمِهِ(3) انکار کردند و تکذیب کردند چیزى را که به علم آن احاطه نداشتند (نمى‏شناختند)

          پى‏نوشت‏:
      
(1) غررالحکم، حرف سین، لفظ» سوء
      
 (2) اعراف/ 961
      
(3) یونس/ 93
     
 این کتاب ها رو هم ببینید:
1-
نقطه‏هاى آغاز در اخلاق عملى، مهدوى کنى.
2- معراج السعاده، مرحوم نراقى
.
3-
 اخلاق اسلامى، ترجمه جامع السعادات، مرحوم نراقى.

 

 



حسین ::: جمعه 86/3/11::: ساعت 9:38 صبح


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 139
بازدید دیروز: 22
کل بازدید :82453

>> درباره خودم <<
بهترین ها را بدانید
حسین
www.mazlom.parsiblog.com

>>آرشیو شده ها<<

>>لوگوی وبلاگ من<<
بهترین ها را بدانید

>>لینک دوستان<<

>>اشتراک در خبرنامه<<
 

>>طراح قالب<<