سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قناعت دولتمندى را بس و خوى نیک نعمتى بود در دسترس . [ و حضرتش را از معنى « فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیّاةً طَیِّبَةً » پرسیدند ، فرمود : ] آن قناعت است . [نهج البلاغه]
بهترین ها را بدانید

سلام

این بار می خوام در مورد یه مساله مهم و چالش برانگیز بنویسم. مساله ای خیلی حیاتی و ضروری. و در واقع جواب به یه سوال مهم.
سوال اینه:
     تو این دنیای به این شلوغ پلوغی و بی در و پیکری که همه دارند کار می کنند و پول در می آرن چرا ما مردها باید نفقه و هزینه زندگی زن ها رو بدیم؟ خوب اونم که داره کار می کنه و درآمد داره! اصلا وقتی هر دومون شاغلیم چرا نباید شراکتی و دونگی حساب کنیم؟ من یه قسمت هزینه ها رو تقبل کنم خانم هم یه قسمتشو؟ مثلا پول آبو من بدم پول گاز و مخصوصا تلفنو خانوم؟
اما جواب و در واقع فلسفه پرداخت نفقه از سوی مرد:
      از نظر اسلام نفقه و هزینه ای که مرد برای همسرش میده ملاکش، فقیر بودن و ناتوان بودن و عاجز بودن زن نیست. حتی در صورت شاغل بودن زن مرد وظیفه داره هزینه زندگی او رو متقبل بشه.
     اسلام به شکل بى‏سابقه‏اى جانب زن رو در مسائل مالى و اقتصادى رعایت کرده. از طرفى به زن استقلال و آزادى کامل اقتصادى داده و دست مرد رو از مال و کار او کوتاه کرده و حق قیمومت در معاملات زن رو که در دنیاى قدیم سابقه ممتد داره و در اروپا تا اوایل قرن بیستم رایج‏بود از مرد گرفته است،و از طرف دیگر با برداشتن مسؤولیت تامین بودجه خانوادگى از دوش زن،او رو  از هر نوع اجبار و الزام براى دویدن به دنبال پول معاف کرده.

     
نکته مهم اینه که زن و مرد نباید فراموش کنند که در مساله عشق و عاشقی،از نظر طبیعت دو نقش جداگانه به عهده آنها واگذار شده.ازدواج هنگامى پایدار و مستحکم و لذت بخش است که زن و مرد در نقش طبیعى خود ظاهر بشن.
     
علت دیگر که براى لزوم نفقه زن بر مرد در کار است این است که مسؤولیت و رنج و زحمات طاقت فرساى تولد فرزند بر عهده زن گذاشته شده. آنچه در این کار از نظر طبیعى به برای مرد هست ‏یک عمل لذت بخش آنى بیش نیست.
       این زن هست که باید این مسائل و مشکلات و عواقبشونو تحمل بکنه سنگینى دوره باردارى و بیمارى مخصوص این دوره را به جان بخره،سختى زایمان و عوارض آن را تحمل بکنه ،کودک شیر بده و پرستارى بکنه. اینها همه از نیروى بدنى و عضلانى زن کم می کنه و توانایى او رو در کار و کسب کاهش مى‏ده
.
     
به علاوه زن و مرد از لحاظ نیروى کار و فعالیتهاى خشن تولیدى و اقتصادى،مشابه و مساوى آفریده نشده‏اند.زنى قادر است کانون خانوادگى رو محل آسایش و فراموشخانه گرفتاریها قرار بده که خود به اندازه مرد خسته و کوفته کار بیرون نباشد.
      علت اینکه مردان حاضرند با جان کندن پول بیارن و دو دستى تقدیم زن خود کنند تا او با گشاده دستى خرج  زندگی و سر و وضع خودش بکنه این هست که مرد نیاز روحى خود را به زن دریافته. دریافته است که خداوند زن را مایه آسایش و آرامش روح او قرار داده ه «و جعل منها زوجها لیسکن الیها، اعراف 189» دریافته است که هر اندازه موجبات آسایش و فراغ خاطر همسر خود را فراهم بکنه،غیر مستقیم به سعادت خود خدمت کرده و کانون خانوادگى خود را رونق بخشیده است;
   
      
دریافته که از دو همسر لازم است لااقل یکى مغلوب تلاشها و خستگیها نباشد تا بتواند آرامش دهنده روح دیگرى باشد،و در این تقسیم کار آن که بهتر است در معرکه زندگى وارد نبرد شود مرد هست و آن که بهتر مى‏تواند آرامش دهنده روح دیگرى باشد زن . زن از جنبه مالى و مادى نیازمند به مرد آفریده شده است و مرد از جنبه روحى.
مطالبی که نوشتم خمیر مایه اش از استاد شهید مطهری بود. من فقط یه کم راحت الحلقومش کردم تا هضمش براتون راحت تر باشه. یادش گرامی



حسین ::: جمعه 86/3/11::: ساعت 9:38 صبح


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 11
بازدید دیروز: 5
کل بازدید :82303

>> درباره خودم <<
بهترین ها را بدانید
حسین
www.mazlom.parsiblog.com

>>آرشیو شده ها<<

>>لوگوی وبلاگ من<<
بهترین ها را بدانید

>>لینک دوستان<<

>>اشتراک در خبرنامه<<
 

>>طراح قالب<<